⚠️ σε αυτό το ιστολόγιο διαβάζεις ξεκούραστα, δίχως παράθυρα να πετάγονται αριστερά/δεξιά, ⛔δίχως διαφημίσεις.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να διαβάσεις αυτό το μήνυμα.

Διασώσεις φυτών


ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου 2018
Από το 2009 που χώρισα με την τότε κοπέλα μου και ανέλαβα να φροντίσω τα φυτά που άφησε στο σπίτι, έχω βρει, περιμαζέψει και διασώσει πολλά φυτά. Πολλά. Αυτά ήτο κυρίως ορχιδέες αλλά όχι μόνο. Πολλοί είναι αυτοί –ακόμη και στην Ολλανδία– που από ένα σημείο και μετά παύουν να ενδιαφέρονται πλέον για το φυτό/ά που κάποτε αγόρασαν.
Κάποια από τα φυτά αυτά είναι: Calla, Anthurium, Poinsettia, ορχιδέα Ludisia discolor και πάμπολες ορχιδέες Φαλαινόψις.

Φωτογραφίες αυτών –κατά τη σειρά που αναφέρθηκαν– μπορείτε να δείτε παρακάτω:
Calla, from a rescueAnthurium, new rescuePoinsettia (Euphorbia pulcherrima)
Ludisia discolorTwo rescued Phalaenopsis orchids

Αυτό που με κατέπληξε ήταν με τις κοινές Φαλαινόψις ορχιδέες. Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά –τουλάχιστον εδώ στην Ολλανδία– και συγχωρεί πολλά λάθη. Πολλές από αυτές τις ορχιδέες που διέσωσα ήταν κατάξερες, τα φύλλα τους μαραζωμένα κρεμόταν στα πλαϊνά της γλάστρας και όμως, το μόνο που ζητούσαν ήταν λίγο νερό κάθε 2-3 μέρες και μια θέση κοντά σε παράθυρο. Για του λόγου το αληθές παραθέτω δυο πρόσφατες φωτογραφίες από μια ορχιδέα που διέσωσα στο χώρο του ατόμου που την έχει (διότι πραγματικά δεν μπορώ να διασώσω άλλες – έχω γεμίσει).

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2017 και ήταν την ημέρα που ανακάλυψα την εν λόγω ορχιδέα σε ένα χώρο που επισκέπτομαι συχνά.
ορχιδέα Φαλαινοψις διάσωση φυτό ξερή στεγνή ζαρωμένα ρυτιδιασμένα φύλλα
κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Η δεύτερη φωτογραφία τραβήχτηκε ακριβώς 10 μέρες μετά, στις 16 Φεβρουαρίου, με πότισμα κάθε 2 με 3 μέρες. Κοιτάξτε και μόνοι σας τη διαφορά, μόνο μέσα σε 10 μέρες και με πότισμα κάθε 2 με 3 μέρες...

ορχιδέα Φαλαινοψις διάσωση φυτό ξερή στεγνή ζαρωμένα ρυτιδιασμένα φύλλα

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου